Skip to content

Vacature strategisch adviseur warmtenetten

Amersfoort, Utrecht, NederlandEnergietransitie

Functieomschrijving


Als strategisch adviseur warmtenetten help je betrokkenen bij de realisatie en aanleg van een warmtenet in een wijk of buurt. Als strategisch adviseur sta je in dienst van alle stakeholders, om zo samen de beste keuze voor de betreffende wijk of buurt te maken. Je gebruikt jouw kennis en ervaring om vandaag te starten met het slim inzetten van warmtenetten. Maak onze leefomgeving toekomstbestendig en solliciteer direct!Vereisten

Jij bij Over Morgen

Bij Over Morgen werk je samen met bijna 80 ambitieuze en gedreven collega's aan een toekomstbestendige leefomgeving. We adviseren de publieke en private sector over actuele thema's.  Wij bedenken en creëren vernieuwende oplossingen voor de leefomgeving. We versnellen transities op energie, mobiliteit, voedsel, circulaire economie en koppelen die aan gebiedsontwikkeling in stedelijk en landelijk gebied. In onze adviezen verbinden we mensen en thema's, en dat is precies onze kracht. Over Morgen is als zelfstandig bedrijf onderdeel van Arcadis. Momenteel zijn we aan de slag om onze krachten nog meer te bundelen. In projecten werken we geregeld samen met Arcadiscollega’s. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO van Arcadis.

Dit ga je doen als strategisch adviseur warmtenetten

Als strategisch adviseur warmtenetten geef je inhoudelijk advies over de inzet en realisatie van warmtenetten. Je bent bekend met de technisch- financiële componenten van warmtenetten en weet wat de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Wet collectieve warmtevoorziening (Wcw) zijn. Van hieruit weet jij onze klanten goed mee te nemen in de te doorlopen stappen richting realisatie. Dat doe je vaak voor een aantal samenwerkende partijen waaronder gemeenten, woningcorporaties, energiecoöperaties en warmtebedrijven. in heel Nederland. De focus ligt op het uitvoerbaar maken van de warmtetransitie en de rol die warmtenetten hierin spelen.


Voorbeelden van je werkzaamheden

 • Je werkt bijvoorbeeld als strategisch adviseur warmtenetten in een grote stad. Je helpt dan de programmamanager om samen met de betrokken partijen (netbeheerders, producenten en afnemers) te komen tot investeringsbeslissingen over een warmtenet projectteam te ondersteunen met trajectbegeleiding en met energetische en financiële expertise voor de warmteprojecten.
 • Een andere rol is dat je als kwartiermaker voor onze klanten aan de slag gaat. Bijvoorbeeld als kwartiermaker warmtenet, waarbij je verantwoordelijk bent om de realisatie van een nieuw warmtenet mogelijk te maken. Je begeleidt partijen, waaronder gemeente, waterschap of andere warmteleverancier, vastgoedeigenarenen en/of andere betrokkenen bij het maken van afspraken over de governance van de warmteketen in deze specifieke wijk/gemeente. Als dat goed gaat, vervolg je het proces door het voorbereiden van een marktuitvraag om het warmtenet aan te besteden, met de inbreng van juridische, financiële en technische expertise.
 • Als financieel-technisch adviseur word je ingehuurd door een energiecoöperatie, die graag een warmtenet wil gaan exploiteren. Je voert dan samen met collega’s Over Morgen een data-analyse uit, stelt de businesscase op en geeft advies over de exploitatie en financiering.

Lees meer over onze werkwijze en onze visie op de warmtetransitie. Of kom een kop koffie drinken met Ingrid Giebels. Zij vertelt je graag meer.

Jij:

 • Hebt een afgeronde WO-opleiding of afgeronde master in een relevante richting
 • Hebt minimaal 5 jaar werkervaring in de warmtenetbranche of daaraan gerelateerd en beschikt over een netwerk in de warmtenetbranche.
 • Hebt inhoudelijke kennis over de energietransitie of warmtetransitie
 • Kunt stakeholders verbinden om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan met het ontwikkelen van warmtenetten
 • Hebt inhoudelijke kennis over warmtenetten, de wet- en regelgeving hierover en de rol van warmtenetten binnen de warmtetransitie
 • Bent commercieel ingesteld en kunt opdrachten voor Over Morgen binnenhalen
 • Kunt tegengestelde belangen strategisch afwegen en komt met nieuwe inzichten waarbij je zowel zelfstandig als in teamverband creatief te werk gaat
 • Werkt met energie en resultaatgericht
 • Bewandelt wegen waar niemand nog is geweest en inspireert met innovatieve oplossingen
 • Beschikt over goede adviesvaardigheden
 • Bent communicatief sterk, je kunt goed luisteren en stelt de juiste vragen en bent zelfverzekerd

Wat bieden we jou?

 • Een baan voor 40 uur per week (32 of 36 uur per week is bespreekbaar)
 • Een marktconform salaris (we bespreken elkaars verwachtingen vroeg in het sollicitatieproces)
 • Een goede pensioenregeling
 • Uiteraard een laptop en telefoon
 • Een duurzame mobiliteitsregeling en thuiswerkvergoeding
 • Een intensieve OMboarding tijdens je hele eerste jaar, waardoor je je sneller thuisvoelt in je werk en in onze organisatie
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden door opleidingen, trainingen, kennisdeling en inspiratiesessies
 • Flexibiliteit in werkplek en werktijden voor een goede balans van werk en privé
 • Een inspirerend kantoor: een voormalige zeepfabriek waar je in- en uit kunt vliegen voor een werkplek, meetings, kennis- en inspiratiesessies en gezelligheid
 • 30 vakantiedagen (extra bijkopen kan)
 • Legendarische wintersport, zomer- en kerstevents


Wanneer zijn jij en wij een echte match?

Als je blij wordt van onze open, platte en ondernemende bedrijfscultuur, als onderdeel van Arcadis, waar je werkt met opdrachtgevers en getalenteerde en enthousiaste collega's.  

Jij ziet kansen

Bij Over Morgen en Arcadis zijn we ondernemend. Dat vraagt om eigen verantwoordelijkheid nemen, initiatief tonen en kansen zien. We kijken elke dag opnieuw hoe het nog beter kan. Klanten kennen ons als pioniers. Samen met hen ontwikkelen we nieuwe concepten en (data)producten die de vraagstukken van morgen oplossen.  Soms bouwen we zelf mee aan transities. Zo inspireren we elkaar om alles op alles te zetten voor een toekomstbestendige leefomgeving.​


Sollicitatieproces

👋  Na je sollicitatie hoor je binnen 5 werkdagen van ons
📞  Je krijgt een belletje: we leren je graag beter kennen en vertellen je meer over Over Morgen en de functie
💬  Interviews (2 rondes) met je toekomstige collega's en hr
✅  Referentiecheck
📜  Arbeidsvoorwaardengesprek
🍾  Getekend? Welkom bij Over Morgen!


Solliciteer!

Wil je werken aan een toekomstbestendige leefomgeving als adviseur energietransitie? Solliciteer dan nu. Er is geen deadline, dus reageer zo snel mogelijk. En de startdatum? Die stemmen we graag met je af.


Vragen?

Bel of app dan gerust met Ingrid Giebels, telefoonnummer 06 50 12 60 20. Unfortunately, this opportunity does not provide a visa sponsorship or a work permit for non-EU citizens. All applicants outside the Netherlands and applicants who do not speak Dutch on a business level will not be taken into consideration.

Nieuwsgierig naar meer?

Bekijk onze missie, ons kantoor en je toekomstige collega's. Of alle andere vacatures.