Skip to content

Vacature ontwikkelstrateeg gebiedsontwikkeling

Nederland, Utrecht, AmersfoortDuurzame Gebiedsontwikkeling

Functieomschrijving

Als ontwikkelstrateeg vergroot je bij klanten de uitvoeringskracht van duurzame gebiedsontwikkeling. Daarbij verbind je alle relevante thema’s die de gebiedsontwikkeling van de toekomst nodig heeft. Thema’s die óók onze expertises zijn bij Over Morgen. Maak onze leefomgeving toekomstbestendig en solliciteer direct!

Vereisten

Jij bij Over Morgen

Bij Over Morgen werk je samen met bijna 100 ambitieuze en gedreven collega's aan een toekomstbestendige leefomgeving. We adviseren de publieke en private sector over actuele thema's zoals de energietransitie, gebiedsontwikkeling en duurzame mobiliteit. Maar ook over circulariteit, klimaatadaptatie en de voedseltransitie. In onze adviezen verbinden we mensen en thema's, en dat is precies onze kracht.


Dit ga je doen als ontwikkelstrateeg gebiedsontwikkeling

Als ontwikkelstrateeg ben je bezig met gebiedsgerichte opgaven en heb je een verbindende rol met integrale thema’s binnen Over Morgen. Je geeft financieel-strategisch advies aan overheden en marktpartijen, stuurt het proces vanuit inhoud, brengt partijen bij elkaar en adviseert over governance. Daarmee creëer je uitvoeringskracht.


Je doorgrondt de opgaven in het projectgebied en vertaalt die naar een breed gedragen en uitvoerbaar plan. Je begrijpt de belangen en werkwijze van zowel marktpartijen als overheden en stuurt (onrealistische) verwachtingen tijdig bij. Zo zet je in op de maximaal haalbare waardecreatie voor alle stakeholders. Dit doe je vanuit een adviesopdracht of detachering.

Heb je affiniteit met de nieuwe thema’s waar we aan werken en wil je je daarin verder verdiepen? Om zo je advisering naar een hoger plan te brengen? Dat kan! Bij Over Morgen heb je veel ruimte voor groei en ontwikkeling.


Voorbeelden van projecten:

Bekijk meer projecten op onze pagina duurzame gebiedsontwikkeling. Of neem contact op met Ferdinand Michiels voor een kop koffie. Samenwerken met je collega's

Als ontwikkelstrateeg ben je onderdeel van het team Duurzame Gebiedsontwikkeling. Het team bestaat uit ruim 30 collega’s en samen werken we aan duurzame opgaven in de gebiedsontwikkeling. Variërend van (binnenstedelijke) transformatieopgaven en duurzame woonwijken tot (regionale) gebiedsprogramma’s en buitengebieden. De kracht van ons team zit in proces-, project-, programmamanagement én financiële expertise.


Naast kwalitatieve ondersteuning door het participatie- en data-team van Over Morgen is er een nauwe samenwerking met onze experts op het gebied van mobiliteit, energietransitie, klimaat en circulariteit. Dit maakt onze advisering uniek.


Jij:

 • hebt een HBO of WO werk- en denkniveau;
 • hebt minimaal 7 jaar werkervaring op strategisch niveau binnen gebiedsontwikkeling;
 • hebt gedegen financieel-juridische of gebiedseconomische kennis;
 • kunt ontwikkelingsopgaven op een realistische manier interpreteren en aansturen;
 • krijgt energie van werken in teamverband en draagt je kennis als senior graag over aan de nieuwe generatie;
 • blijft niet hangen in visie, maar maakt vooral de vertaalslag naar een gedragen uitvoerbaar plan;
 • kunt tegengestelde belangen afwegen, brengt partijen in politiek gevoelige situaties dichter bij elkaar en smeedt allianties;
 • ziet kansen in de markt of binnen je netwerk om zelfstandig opdrachten voor Over Morgen binnen te halen;
 • bent ervaren in het uitwerken van businesscases.


Wat bieden we jou:

 • Een baan voor 40 uur per week (32 of 36 uur per week is bespreekbaar)
 • Een marktconform salaris (we bespreken elkaars verwachtingen vroeg in het sollicitatieproces)
 • Een goede pensioenregeling
 • Een laptop, telefoon en duurzame mobiliteitsregeling
 • Een intensieve OMboarding tijdens je hele eerste jaar, waardoor je je sneller thuisvoelt in je werk en in onze organisatie
 • Persoonlijke ontwikkeling door opleidingen, trainingen, kennisdeling en inspiratiesessies
 • Flexibiliteit in werkplek en werktijden voor een goede balans van werk en privé
 • Een inspirerend kantoor: een voormalige zeepfabriek waar je in- en uit kunt vliegen voor een werkplek, meetings, kennis- en inspiratiesessies en gezelligheid
 • 30 vakantiedagen (extra bijkopen kan)
 • Legendarische wintersport, zomer- en kerstevents

Goed om te weten: Over Morgen is als zelfstandig bedrijf onderdeel van Arcadis. De arbeidsvoorwaarden zijn dan ook conform de CAO van Arcadis. Daarnaast werken we voor opdrachten regelmatig samen met Arcadis-collega’s.


Wanneer zijn jij en wij een echte match?

Als je blij wordt van onze platte en ondernemende bedrijfscultuur, waar we samen aan het roer staan van de organisatie. Zo groeien we als bedrijf. En jij als professional en als persoon. 


Samen aan het roer van Over Morgen

Bij Over Morgen sturen we samen de organisatie (pdf). Er is geen manager die de lijnen voor de organisatie of een team uitstippelt. We doen dat samen. Met elkaar maken we snel beslissingen, zodat we over kunnen gaan tot actie. Dat betekent ook dat je – naast je werk als ontwikkelstrateeg gebiedsontwikkeling – bijdraagt aan de organisatie. Je neemt rollen op je voor de harde kant van de bedrijfsvoering (coördinatie, sales of marketing), maar ook voor de zachte kant (HR, kennis en mentorschap).

Ondernemend

Bij Over Morgen zijn we ondernemend. Dat vraagt om eigen verantwoordelijkheid nemen, initiatief tonen en kansen zien. We kijken elke dag opnieuw. Hoe het nog beter kan. Klanten kennen ons dan ook als pioniers. Samen met hen starten we nieuwe concepten en (data)producten die de vraagstukken van morgen oplossen. We zetten nieuwe verdienmodellen op. Soms gaan we nog een stap verder, en bouwen we zelf mee aan de transities. Kijk maar eens naar onze spin-offs PARKnCHARGE, MorgenZon en Amaze. Zo inspireren we elkaar om alles op alles te zetten, voor een toekomstbestendige leefomgeving.


Sollicitatieproces

👋  Na je sollicitatie hoor je binnen 5 werkdagen van ons
📞  Belletje: we leren je graag beter kennen en vertellen je meer over Over Morgen en de functie
💬  Interviews (2 rondes) met je toekomstige collega's en hr
✅  Referentiecheck
📜  Arbeidsvoorwaardengesprek: samen nemen we het contract met je door
🍾  Getekend? Welkom bij Over Morgen!


Solliciteer!

Wil je werken aan een toekomstbestendige leefomgeving als ontwikkelstrateeg gebiedsontwikkeling? Solliciteer dan nu. Er is geen deadline, dus reageer zo snel mogelijk. En de startdatum? Die stemmen we graag met je af.


Vragen?

Bel of app dan gerust met Ferdinand Michiels via 06 58 96 06 09.Unfortunately, this opportunity does not provide a visa sponsorship or a work permit for non-EU citizens. All applicants outside the Netherlands and applicants who do not speak Dutch on a business level will not be taken into consideration.

Nieuwsgierig naar meer?

Bekijk onze missie, ons kantoor en je toekomstige collega's. Of alle andere vacatures.