Skip to content

Vacature financieel adviseur gebiedsontwikkeling

Amersfoort, Utrecht, NederlandDuurzame Gebiedsontwikkeling

Functieomschrijving

Als financieel adviseur duurzame gebiedsontwikkeling verbeter je de kwaliteit van leven door het ontwikkelen van steden, gebieden en locaties. Ben jij een financiële strateeg of planeconoom met een drive om ambitieuze plannen uitvoerbaar te maken? Bedenk jij financiële oplossingen en verbind jij partijen vanuit de businesscase? Dan is ons team stedelijke gebiedsontwikkeling op zoek naar jou! Solliciteer direct!


Vereisten


Gebiedsontwikkeling bij Arcadis | Over Morgen

Over Morgen is het adviesbureau voor een duurzame leefomgeving. Over Morgen is onderdeel van Arcadis, een toonaangevende organisatie die ontwerp-, engineering- en adviesdiensten levert voor de gebouwde en natuurlijke omgeving. Arcadis | Over Morgen biedt gezamenlijk diensten en oplossingen voor gebiedsontwikkeling, energietransitie en mobiliteit. Momenteel zijn we aan de slag om onze krachten nog meer te bundelen.

Arcadis | Over Morgen regisseert stedelijke gebiedsontwikkelingen. We zijn duurzame stadmakers met daadkracht. We werken met en voor onze klanten aan haalbare en maakbare visies, strategieën en plannen. Onze stijl is verbindend, ondernemend en energiek. Wij zijn 100 procent betrokken en nemen onze verantwoordelijkheid. We werken met een glimlach, want ons hart is vol van mooie plekken maken in de stad. Wij doen wat nodig is om uitvoeringskracht in gebiedsontwikkeling te brengen. En omarmen duurzame transities in energie, klimaat, circulair en mobiliteit als kans om betere plannen te maken.

Dit ga je doen als financieel adviseur gebiedsontwikkeling

Als financieel adviseur stedelijke gebiedsontwikkeling werk je samen in een multidisciplinair team aan haalbare en maakbare visies en plannen voor gebiedsontwikkelingen. Je stelt de businesscase op, bedenkt en implementeert ontwikkelstrategieën, organiseert publiek-private samenwerkingen, adviseert over financiële optimalisaties en zet passend financieel of grondbeleid instrumentarium in.

Je bent de financieel regisseur van gebiedsontwikkelingen. Financiële regie gaat bij ons verder dan alleen advies geven over de haalbaarheid van grond- en vastgoedexploitaties. Wij adviseren over grondbeleid, grondstrategie en ontwikkelstrategie. We vertalen dit naar samenwerkingen tussen overheid en marktpartijen met bijbehorende ontwikkelafspraken. Daarnaast geven wij strategische sturing aan programmatische en financiële vraagstukken.

Jouw rol is veelzijdig. Soms als adviseur of procesversneller, soms als financieel expert. Zo maak je bijvoorbeeld een investeringsagenda voor verstedelijking, een businesscase voor een gebiedsvisie, koppel je geldstromen voor een duurzaamheidsconcept of werk je een ontwikkelstrategie uit. Je schakelt tussen belangen en weet deze te verbinden. Met de actualiteit op grondbeleid durf je te pionieren. Samen met je collega’s, want we gaan uit van teamwork!

Voorbeelden van projecten:

Of bekijk onze andere projecten binnen het thema duurzame gebiedsontwikkeling. Voor inhoudelijke vragen kun je bellen met Ruben Visser via 0614973077 of Helen Amerika via 0621255478. Zij vertellen je graag meer.

Jij

 • Hebt ervaring als adviseur, projectmanager of planeconoom
 • Hebt een afgeronde master in ruimtelijke ontwikkeling, finance, planologie, vastgoed of vergelijkbare studie
 • Je begrijpt de financiële belangen en werkwijze van zowel marktpartijen als overheden
 • Je bent in staat om een grondexploitatie, vastgoedexploitatie en businesscase op te stellen, haalbaarheids- en risicoanalyses uit te voeren en te sturen op financiële impact
 • Bent analytisch, financieel sterk en ondernemend ingesteld
 • Werkt vanuit verbinding, brengt partijen dichter bij elkaar en smeedt allianties
 • Benut jouw en ons netwerk om kansen om te zetten in nieuwe opdrachten
 • Werkt mee aan de continue innovatie en ontwikkeling van onze adviesdiensten
 • Hebt een drive om verschil te maken bij het aanpakken van maatschappelijke opgaven die ertoe doen

Onze adviseursrollen zijn niet in steen gebeiteld. De thema’s waar wij aan werken raken aan elkaar. “Build your own job” is ons motto. Daarom gaan we graag breed oriënterend het gesprek in.

Wat bieden we jou

 • Een uitdagende baan voor 32-40 uur in de week
 • Een marktconform salaris en goede pensioenregeling. We bespreken elkaars verwachtingen vroeg in het sollicitatieproces.
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden door opleidingen, trainingen, kennisdeling en inspiratiesessies
 • Een duurzame mobiliteitsregeling en thuiswerkvergoeding
 • Een intensieve onboarding tijdens je hele eerste jaar, waardoor je je sneller thuis voelt in je werk en in onze organisatie
 • 30 vakantiedagen en de optie meer dagen bij te kopen
 • Legendarische wintersport, zomer- en kerstevents
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO van Arcadis.

Sollicitatieproces

👋 Na jouw sollicitatie hoor je binnen 3 werkdagen van ons
📞 Je krijgt een belletje: we leren je graag beter kennen en vertellen je meer over Arcadis | Over Morgen en jouw rol
💬 Twee interview-rondes met je toekomstige collega's en HR
✅ Referentiecheck
📜 Arbeidsvoorwaardengesprek
🍾 Getekend? Welkom bij Arcadis | Over Morgen!


Solliciteer!

Wil je werken aan een toekomstbestendige leefomgeving als financieel adviseur gebiedsontwikkeling? Solliciteer dan nu. Er is geen deadline, dus reageer zo snel mogelijk. En de startdatum? Die stemmen we graag met je af.

Vragen over ons sollicitatieproces?

Bel of app dan gerust met Rosa Goossens via 06 21 29 00 19.


Unfortunately, this opportunity does not provide a visa sponsorship or a work permit for non-EU citizens. All applicants outside the Netherlands and applicants who do not speak Dutch on a business level will not be taken into consideration.of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Nieuwsgierig naar meer?

Bekijk onze missie, ons kantoor en je toekomstige collega's. Of alle andere vacatures.