Skip to content

Vacature adviseur voedseltransitie

Amersfoort, Utrecht, Nederlandvoedsel

Functieomschrijving

Jouw hart gaat sneller kloppen van het aanjagen van de voedseltransitie. Je neemt mensen mee om ons voedselsysteem duurzamer te maken en zorgt ervoor dat gezonder eten een plek krijgt in onze leefomgeving.
Draag bij aan een gezond, duurzaam en toekomstbestendig voedselsysteem via Over Morgen en Arcadis en solliciteer direct!


Vereisten

Jij bij Over Morgen

Bij Over Morgen werk je samen met bijna 80 ambitieuze en gedreven collega's aan een toekomstbestendige leefomgeving. We adviseren de publieke en private sector over actuele thema's. Wij bedenken en creëren vernieuwende oplossingen voor de leefomgeving. We versnellen transities op energie, mobiliteit, voedsel, circulaire economie en koppelen die aan gebiedsontwikkeling in stedelijk en landelijk gebied. In onze adviezen verbinden we mensen en thema's, en dat is precies onze kracht. Over Morgen is als zelfstandig bedrijf onderdeel van Arcadis. Momenteel zijn we aan de slag om onze krachten nog meer te bundelen. In projecten werken we geregeld samen met Arcadiscollega’s. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO van Arcadis.


Voedsel bij Over Morgen

De kern van jouw werk is samen met opdrachtgevers werken aan concrete projecten die de voedseltransitie vooruithelpen. Dat doe je vanuit verschillende rollen; als kwartiermaker, projectleider of (strategisch) adviseur. Je begint voornamelijk bij gemeenten, maar zult ook aan de slag gaan bij onze andere opdrachtgevers: provincies, het Rijk en private partijen.

Dit ga je doen als adviseur voedsel

Steeds meer lokale overheden beseffen dat zij een cruciale rol te spelen hebben in de transitie naar een gezond en duurzaam voedselsysteem, van boer tot bord. Maar wat kunnen zij precies doen om te zorgen dat gezond en duurzaam voedsel voor iedereen toegankelijk is en dat het zo duurzaam mogelijk geproduceerd wordt? Als adviseur voedseltransitie ben jij in staat om die vraag samen met hen te beantwoorden en zo de voedseltransitie te versnellen.


Dat doe je bij Over Morgen door:

 • Samen met het voedselteam ga je daarnaast op zoek naar nieuwe opdrachten en maak je offertes op maat om deze opdrachten te krijgen. Uitvragen voor opdrachten komen binnen via ons netwerk en/of via gerichte uitvragen.
 • Op pad te gaan om opdrachten te verwerven, waarbij je je eigen kennis, creativiteit en netwerk inzet en uitbreidt.
 • Samen met het voedselteam zorg jij ervoor dat collega’s van Over Morgen leren wat de voedseltransitie inhoudt en hoe zij hier in hun eigen werk aan bij kunnen dragen. Je weet collega’s te betrekken en weet ook verbinding te leggen met andere thema’s waar wij aan werken. Denk bijvoorbeeld aan het tegengaan van voedselverspilling om bij te dragen aan de circulaire economie van een stad, aan het inrichten van nieuwe gebieden met daarin plek voor stadslandbouw of aan het uitdenken van logistieke oplossingen voor kortere voedselketens.

Ook speel je een belangrijke rol in business development van het thema voedsel binnen Over Morgen. Want we zijn ambitieus en willen groeien. Met het team circulariteit werk je op strategisch en uitvoerend niveau mee aan het uitbouwen en onze positie in de markt. Daarbij maak je gebruik van je eigen netwerk en dat van Over Morgen en Arcadis.


Voorbeelden van projecten:

 • We helpen organisaties bij het opstellen van een voedselagenda, het opzetten van een voedselraad, of het uitvoeren van projecten over bijvoorbeeld duurzame landbouw of korte voedselketens.
 • We organiseren inspiratiesessies voor gemeentes en provincies die graag ‘iets met voedsel willen’. Dat kan gaan over de hele voedselketen of specifiek over bijvoorbeeld de eiwittransitie of een gezonde voedselomgeving.                           
 • We zetten voedsel in om gebieden te helpen (her)ontwikkelen: van stadstuin tot foodhub en van gezonde stationsomgeving tot toekomstbestendig landbouwgebied. 
 • We brengen koppelkansen in kaart tussen opgaven en gaan daarmee aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan de win-win tussen klimaatadaptatie en een gezonde voedselomgeving: grote steden kunnen hun hitte-eilanden verkoelen door meer eetbaar groen aan te planten en zo inwoners te voorzien van vers fruit.
 • We toverden een braakliggend terrein naast ons kantoor om tot De Nieuwe Proeftuin, een stadstuin waarin we groenten telen voor bij de lunch en verse kruiden voor in de thee.

  Bekijk een aantal van onze projecten rondom voedsel

Jij:

 • Hebt een afgeronde HBO of WO-opleiding
 • Bent ervaren; minimaal 5 jaar werkervaring als adviseur, projectleider of kwartiermaker
 • Bent nieuwsgierig en intrinsiek gemotiveerd om de transitie naar een circulaire leefomgeving waar te maken
 • Kunt schakelen van strategisch naar detailniveau en andersom
 • Durft buiten de gebaande paden te denken en te doen
 • Bent goed in communiceren en adviseren
 • Voelt je als een vis in het water bij business development, sales en acquisitie

Goed om te weten: bovenstaande kenmerken zijn geen keiharde eisen. We zijn vooral benieuwd naar jou. Of je iemand bent met aan de ene kant inhoudelijke kennis en adviesvaardigheden rond circulaire gebiedsontwikkeling en bouw en aan de andere kant goed bent in business development, sales en acquisitie.


Wat bieden we jou

 • Een uitdagende baan waar je al je creativiteit in kwijt kan en geen dag hetzelfde is, voor minimaal 32 uur per week
 • Een marktconform salaris (we bespreken elkaars verwachtingen vroeg in het sollicitatieproces)
 • Een goede pensioenregeling
 • Uiteraard een laptop en telefoon
 • Een duurzame mobiliteitsregeling en thuiswerkvergoeding
 • Een intensieve OMboarding tijdens je hele eerste jaar, waardoor je je sneller thuisvoelt in je werk en in onze organisatie
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden door opleidingen, trainingen, kennisdeling en inspiratiesessies
 • Flexibiliteit in werkplek en werktijden voor een goede balans van werk en privé
 • Een inspirerend kantoor: een voormalige zeepfabriek waar je in- en uit kunt vliegen voor een werkplek, meetings, kennis- en inspiratiesessies en gezelligheid. En Arcadis kantoren door het hele land. 
 • 30 vakantiedagen (extra bijkopen kan)
 • Legendarische wintersport, zomer- en kerstevents


Wanneer zijn jij en wij een echte match?

Als je blij wordt van onze open, platte en ondernemende bedrijfscultuur, als onderdeel van Arcadis, waar je werkt met opdrachtgevers en getalenteerde en enthousiaste collega's.

 

Jij ziet kansen

Bij Over Morgen zijn we ondernemend. Dat vraagt om eigen verantwoordelijkheid nemen, initiatief tonen en kansen zien. We kijken elke dag opnieuw hoe het nog beter kan. Klanten kennen ons als pioniers. Samen met hen ontwikkelen we nieuwe concepten en (data)producten die de vraagstukken van morgen oplossen. Soms  bouwen we zelf mee aan transities. Zo inspireren we elkaar om alles op alles te zetten voor een toekomstbestendige leefomgeving.​

Sollicitatieproces

👋  Na jouw sollicitatie hoor je binnen 5 werkdagen van ons
📞  Belletje: we leren je graag beter kennen en vertellen je meer over Over Morgen en de functie
💬  Interviews (2 rondes) met je toekomstige collega's en HR
✅  Referentiecheck
📜  Arbeidsvoorwaardengesprek: samen nemen we het contract met je door
🍾  Getekend? Welkom bij Over Morgen!


Solliciteer!

Wil je werken aan een toekomstbestendige leefomgeving als adviseur circulariteit? Solliciteer dan nu. Er is geen deadline, dus reageer zo snel mogelijk. En de startdatum? Die stemmen we graag met je af.


Vragen?

Bel of app dan gerust met Lara Sibbing, telefoonnummer 06 10345911 (werkdagen woensdag-vrijdag).Unfortunately, this opportunity does not provide a visa sponsorship or a work permit for non-EU citizens. All applicants outside the Netherlands and applicants who do not speak Dutch on a business level will not be taken into consideration.

Nieuwsgierig naar meer?

Bekijk onze missie, ons kantoor en je toekomstige collega's. Of alle andere vacatures.