Skip to content

Vacature adviseur verduurzaming woningcorporaties

Nederland, Utrecht, AmersfoortEnergietransitie

Functieomschrijving

Als adviseur verduurzaming woningcorporaties zorg je samen met woningcorporaties voor de verduurzaming van bestaande woningen en nieuwbouw. En dat slim en betaalbaar. Zodat ook de mensen met een kleinere portemonnee, comfortabel kunnen wonen. Maak onze leefomgeving toekomstbestendig en solliciteer direct!

Vereisten

Jij bij Over Morgen

Bij Over Morgen werk je samen met bijna 100 ambitieuze en gedreven collega's aan een toekomstbestendige leefomgeving. We adviseren de publieke en private sector over actuele thema's zoals de energietransitie, gebiedsontwikkeling en duurzame mobiliteit. Maar ook over circulariteit, klimaatadaptatie en de voedseltransitie. In onze adviezen verbinden we mensen en thema's, en dat is precies onze kracht.


Dit ga je doen als adviseur verduurzaming woningcorporaties

Woningcorporaties hebben een grote opgave: bestaande woningen en nieuwbouw verduurzamen. Ze zijn dan ook een belangrijke partner voor gemeenten in de realisatie van de warmtetransitie. Ondertussen willen ze hun maatschappelijke functie blijven vervullen: comfortabele huizen bieden voor huurders met een kleinere portemonnee. Woningcorporaties willen daarom slimme keuzes maken met aandacht voor de balans in beschikbaarheid, betaalbaarheid en duurzaamheid. 


Als adviseur geef je woningcorporaties advies hoe ze dat het beste kunnen doen. Je pikt de vraag op uit de markt, via je eigen netwerk of het netwerk van Over Morgen. Is de opdracht binnen? Dan maak je samen met de klant de vraag scherp en kies je de juiste aanpak. Je stelt een projectteam samen en voert met elkaar het adviestraject uit. Daarbij volg je het 7-stappen model van Over Morgen, waarbij je de link legt met het assetmanagement van de klant. Tijdens het adviestraject heb je een scherp oog voor kwaliteit, kosten, planning en resultaat. 

Voorbeelden van projecten:

 • Woningvoorraad verduurzamen: hoe doe je dat? We adviseerden woningcorporaties Haag Wonen, Parteon, Habion en Staedion.
 • Duurzame mobiliteit bij gebiedsontwikkeling: hoe doe je dat? We adviseerden woningcorporaties Ymere, Stadgenoot en de Alliantie.
 • Ook adviseren we over circulariteit, klimaatadaptatie en biodiversiteit.


Jij:

 • hebt een afgeronde master in bijvoorbeeld economie, sociale geografie, vastgoedkunde of bouwkunde.
 • hebt minimaal 3 jaar werkervaring de corporatiesector of met corporaties, bijvoorbeeld als asset manager of vastgoedontwikkelaar.
 • hebt aantoonbare kennis van de woningcorporatiesector, zoals de processen en wet- en regelgeving.
 • hebt een stevig netwerk binnen de woningcorporatiesector, bent goed in je netwerk uitbouwen en kunt opdrachten voor Over Morgen binnenhalen.
 • beschikt over goede communicatie- en adviesvaardigheden. Je kunt tegengestelde belangen strategisch afwegen en komt met nieuwe inzichten waarbij je zowel zelfstandig als in teamverband creatief te werk gaat.
 • bent ondernemend en durft onbekende wegen in te slaan.


Wat bieden we jou?

 • Een baan voor 40 uur per week (32 of 36 uur per week is bespreekbaar)
 • Een marktconform salaris (we bespreken elkaars verwachtingen vroeg in het sollicitatieproces)
 • Een goede pensioenregeling
 • Een laptop, telefoon en duurzame mobiliteitsregeling
 • Een intensieve OMboarding tijdens je hele eerste jaar, waardoor je je sneller thuisvoelt in je werk en in onze organisatie
 • Persoonlijke ontwikkeling door opleidingen, trainingen, kennisdeling en inspiratiesessies
 • Flexibiliteit in werkplek en werktijden voor een goede balans van werk en privé
 • Een inspirerend kantoor: een voormalige zeepfabriek waar je in- en uit kunt vliegen voor een werkplek, meetings, kennis- en inspiratiesessies en gezelligheid
 • 30 vakantiedagen (extra bijkopen kan)
 • Legendarische wintersport, zomer- en kerstevents

Goed om te weten: Over Morgen is als zelfstandig bedrijf onderdeel van Arcadis. De arbeidsvoorwaarden zijn dan ook conform de CAO van Arcadis. Daarnaast werken we voor opdrachten regelmatig samen met Arcadis-collega’s.


Wanneer zijn jij en wij een echte match?

Als je blij wordt van onze open, platte en ondernemende bedrijfscultuur, waar je werkt met opdrachtgevers, maar ook áán onze eigen organisatie. 

 

Jij bepaalt de koers

Bij Over Morgen sturen we samen de organisatie (pdf). Er is geen manager die de lijnen uitstippelt. Met elkaar maken we snel beslissingen, zodat we over kunnen gaan tot actie. Dat betekent ook dat je – naast je werk als adviseur verduurzaming woningcorporaties – bijdraagt aan de organisatie. Je neemt rollen op je zoals die van hr-held, salessjef of kenniskoning. Zo groei je als professional en als persoon.​

Jij ziet kansen

Bij Over Morgen zijn we ondernemend. Dat vraagt om eigen verantwoordelijkheid nemen, initiatief tonen en kansen zien. We kijken elke dag opnieuw. Hoe het nog beter kan. Klanten kennen ons dan ook als pioniers. Samen met hen starten we nieuwe concepten en (data)producten die de vraagstukken van morgen oplossen. We zetten nieuwe verdienmodellen op. Soms gaan we nog een stap verder, en bouwen we zelf mee aan de transities. Kijk maar eens naar onze spin-offs PARKnCHARGE, MorgenZon en Amaze. Zo inspireren we elkaar om alles op alles te zetten, voor een toekomstbestendige leefomgeving.​


Sollicitatieproces

👋  Na je sollicitatie hoor je binnen 5 werkdagen van ons
📞  Belletje: we leren je graag beter kennen en vertellen je meer over Over Morgen en de functie
💬  Interviews (2 rondes) met je toekomstige collega's en hr
✅  Referentiecheck
📜  Arbeidsvoorwaardengesprek: samen nemen we het contract met je door
🍾  Getekend? Welkom bij Over Morgen!


Solliciteer!

Wil je werken aan een toekomstbestendige leefomgeving als adviseur verduurzaming woningcorporaties? Solliciteer dan nu. Er is geen deadline, dus reageer zo snel mogelijk. En de startdatum? Die stemmen we graag met je af.


Vragen?

Bel of app dan gerust met Martijn van Lier via 06 10 19 93 19.Unfortunately, this opportunity does not provide a visa sponsorship or a work permit for non-EU citizens. All applicants outside the Netherlands and applicants who do not speak Dutch on a business level will not be taken into consideration.

Nieuwsgierig naar meer?

Bekijk onze missie, ons kantoor en je toekomstige collega's. Of alle andere vacatures.