Skip to content

Vacature adviseur en aanjager gezonde leefomgeving

Amersfoort, Utrecht, NederlandDuurzame Gebiedsontwikkeling

Functieomschrijving

Jij vindt het hoog tijd dat we onze leefomgeving versneld gezonder maken. Een gezond leven is namelijk onbetaalbaar en voorkomen is beter dan genezen. Met de snelle verstedelijking en stijgende druk op zorgpersoneel en kosten is het van extra belang dat we preventief aandacht hebben voor een gezonde leefomgeving.
Neem jij als voortrekker anderen mee in het gezonder en duurzamer maken van onze leefomgeving? Solliciteer dan direct bij Over Morgen!


Vereisten

Jij bij Over Morgen


Bij Over Morgen werk je samen met bijna 80 ambitieuze en gedreven collega's aan een toekomstbestendige leefomgeving. We adviseren de publieke en private sector over actuele thema's. Wij bedenken en creëren vernieuwende oplossingen voor de leefomgeving. We versnellen transities op energie, mobiliteit, voedsel, circulaire economie en koppelen die aan gebiedsontwikkeling in stedelijk en landelijk gebied. In onze adviezen verbinden we mensen en thema's, en dat is precies onze kracht. Over Morgen is als zelfstandig bedrijf onderdeel van Arcadis. Momenteel zijn we aan de slag om onze krachten nog meer te bundelen. In projecten werken we geregeld samen met Arcadiscollega’s. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO van Arcadis.


Dit ga je doen als adviseur en aanjager gezonde leefomgeving 

Als aanjager bij Over Morgen zorg je ervoor dat overheden, ontwikkelaars en zorgpartijen de gezonde leefomgeving integraal onderdeel maken van hun visie, beleid en gebiedsontwikkelingen. Dat doe je samen met een gedreven team. We verwachten dat jij zelf initiatief neemt in het vinden van nieuwe opdrachten. Je benut hierin je eigen kennis en netwerk en kunt dit zelfstandig verder uitbreiden. Er is ook ruimte voor jou om dat verder te ontwikkelen en op relevante evenementen actief te zijn.


Als adviseur werk je een groot deel van je tijd bij of samen met een opdrachtgever. Je zoekt naar opdrachten die goed bij jouw motivatie en ervaring passen en gaat bijvoorbeeld aan de slag als kwartiermaker, (strategisch) adviseur, verbindende ontwikkelaar of programmamanager. Vaak is dat bij een gemeente of provincie, maar we zoeken ook verbinding met het Rijk, marktpartijen en de gezondheidsector. Zo werken we vanaf visievorming tot en met een uitvoeringstrategie voor een concreet gebied.

Als collega op dit thema ben jij in staat om vernieuwing in de markt in gang te zetten. Het is aan jou om de gezonde leefomgeving bij Over Morgen en opdrachtgevers te laten groeien. Je weet collega’s te betrekken en kan ook verbinding leggen met andere duurzaamheidsthema’s waar wij aan werken. Zo kunnen we bijvoorbeeld integraal naar een gebied kijken vanuit verschillende thema's en de verbinding leggen tussen thema's. Of de Gezonde Stad Index die ons moederbedrijf Arcadis inzet voor ontwerp en inrichting inzetten om in een eerdere fase al beleid voor gezonde leefomgeving te ontwerpen.


Jij:

 • hebt een sterke drive voor de gezonde leefomgeving en hierin ook kennis en kunde;
 • hebt minimaal 5 jaar werkervaring, bij voorkeur bij of in het werkveld waar publieke organisaties actief zijn;
 • hebt ervaring en gevoel bij politieke en bestuurlijke verhoudingen, maar wordt hier ook stiekem wel ongeduldig van;
 • werkervaring op landelijk, regionaal of gemeentelijk niveau, of bij private organisaties (bijvoorbeeld in de gezondheidszorg) is een pré;
 • hebt affiniteit met het doorontwikkelen van dit thema;
 • brengt jouw netwerk mee om in gesprek te komen met overheden en marktpartijen.
 • hebt een gezonde portie creativiteit waarmee je frisse nieuwe inzichten kan delen over een gezonde leefomgeving, zowel binnen Over Morgen als bij klanten en op evenementen;
 • je weet mensen te enthousiasmeren en hebt de overtuigingskracht om mensen mee te nemen in onze visie op een gezonde leefomgeving;
 • bent nieuwsgierig naar de vragen van onze klanten en kan begrijpend luisteren;
 • kunt schakelen tussen denken (in strategische hoofdlijnen) en doen (praktische uitvoering) en daarmee de transitie naar een gezondere leefomgeving versnellen!

Goed om te weten: niemand kan alles goed en wij zijn juist benieuwd waar jouw gezonde kracht ligt.
Meer weten over wat wij al doen? Lees hier meer over onze verkenning naar een gezonde leefomgeving.


Wat bieden we jou

 • Een uitdagende baan waar je al je creativiteit in kwijt kan en geen dag hetzelfde is, voor minimaal 32 uur per week
 • Een marktconform salaris (we bespreken elkaars verwachtingen vroeg in het sollicitatieproces)
 • Een goede pensioenregeling
 • Uiteraard een laptop en telefoon
 • Een duurzame mobiliteitsregeling en thuiswerkvergoeding
 • Een intensieve OMboarding tijdens je hele eerste jaar, waardoor je je sneller thuisvoelt in je werk en in onze organisatie
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden door opleidingen, trainingen, kennisdeling en inspiratiesessies
 • Flexibiliteit in werkplek en werktijden voor een goede balans van werk en privé
 • Een inspirerend kantoor: een voormalige zeepfabriek waar je in- en uit kunt vliegen voor een werkplek, meetings, kennis- en inspiratiesessies en gezelligheid. En Arcadis kantoren door het hele land. 
 • 30 vakantiedagen (extra bijkopen kan)
 • Legendarische wintersport, zomer- en kerstevents

Wanneer zijn jij en wij een echte match?

Als je blij wordt van onze open, platte en ondernemende bedrijfscultuur, als onderdeel van Arcadis, waar je werkt met opdrachtgevers en getalenteerde en enthousiaste collega's. En als op zoek bent naar een baan waarin je daadwerkelijk impact kan maken en kan bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige leefomgeving. 

Jij ziet kansen

Bij Over Morgen zijn we ondernemend. Dat vraagt om eigen verantwoordelijkheid nemen, initiatief tonen en kansen zien. We kijken elke dag opnieuw hoe het nog beter kan. Klanten kennen ons als pioniers. Samen met hen ontwikkelen we nieuwe concepten en (data)producten die de vraagstukken van morgen oplossen. Soms bouwen we zelf mee aan transities. Zo inspireren we elkaar om alles op alles te zetten voor een toekomstbestendige leefomgeving.​

Sollicitatieproces

👋  Na jouw sollicitatie hoor je binnen 5 werkdagen van ons
📞  Belletje: we leren je graag beter kennen en vertellen je meer over Over Morgen en de functie
💬  Interviews (2 rondes) met je toekomstige collega's en HR
✅  Referentiecheck
📜  Arbeidsvoorwaardengesprek: samen nemen we het contract met je door
🍾  Getekend? Welkom bij Over Morgen!


Solliciteer!

Wil je de transitie naar een gezonde leefomgeving versnellen als aanjager en adviseur gezonde leefomgeving? Solliciteer dan nu. Er is geen deadline, dus reageer zo snel mogelijk. En de startdatum? Die stemmen we graag met je af.

Vragen?

Bel of app dan gerust met Sanne Veldhuizen via 06 83 03 67 56.

Unfortunately, this opportunity does not provide a visa sponsorship or a work permit for non-EU citizens. All applicants outside the Netherlands and applicants who do not speak Dutch on a business level will not be taken into consideration.

of

Nieuwsgierig naar meer?

Bekijk onze missie, ons kantoor en je toekomstige collega's. Of alle andere vacatures.