Skip to content

Vacature adviseur data en GIS

Nederland, Utrecht, AmersfoortEnergietransitie

Functieomschrijving

Kom bij ons data-team en bouw mee aan data-oplossingen voor een duurzame wereld. Met data-analyses en geo-informatie zorg jij samen met onze opdrachtgevers voor een effectieve aanpak van de warmtetransitie en energietransitie. Maak onze leefomgeving toekomstbestendig en solliciteer direct.

Vereisten

Jij bij Over Morgen

Bij Over Morgen werk je samen met bijna 100 ambitieuze en gedreven collega's aan een toekomstbestendige leefomgeving. We adviseren de publieke en private sector over actuele thema's zoals de energietransitie, gebiedsontwikkeling en duurzame mobiliteit. Maar ook over circulariteit, klimaatadaptatie en de voedseltransitie. En: de warmtetransitie. In onze adviezen verbinden we mensen en thema's, en dat is precies onze kracht.


Dit ga je doen als adviseur data en GIS

Als adviseur data en GIS binnen de warmtetransitie werk je aan opdrachten op het gebied van regionale en lokale warmtestrategieën, duurzaamheidsprogramma’s voor gemeenten, portefeuillestrategieën voor woningcorporaties, warmtenetten en isolatieprogramma’s.

Je vertaalt de vragen van onze opdrachtgevers naar ruimtelijke en kwantitatieve (GIS-)analyses en presenteert die op een heldere en begrijpelijke manier. Je neemt opdrachtgevers mee in het proces van de interpretatie en analyse van data en vindt creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Daarnaast zie je nieuwe kansen voor de toepassing van (geo)data-analyse in de warmtetransitie, en neem je het initiatief om deze kansen door te ontwikkelen tot nieuwe informatieproducten.

Ook werk je samen aan verdere professionalisering van de geodata-analyse en GIS in ons vakgebied en weet je hierin zowel opdrachtgevers als collega’s mee te nemen.


Voorbeelden van projecten:

Benieuwd naar meer? Neem contact op met Michiel Prak voor een kop koffie. Hij vertelt je graag alles over wat we met data doen bij Over Morgen én is benieuwd naar jouw visie.


Jij:

 • hebt een afgeronde, relevante opleiding, bijvoorbeeld in Geo-Information Science, Geomatics of Data Science;
 • hebt aantoonbare ervaring met een desktop GIS-pakket, zoals ArcGIS Pro of QGIS;
 • hebt het liefst ook ervaring met SQL en PostGIS databases;
 • hebt aantoonbare ontwikkelvaardigheden in Python;
 • hebt gevorderde kennis van alle stappen van het geo-informatieproces (van datakwaliteit, data-analyse tot cartografische visualisatie);
 • bent geïnteresseerd in de energietransitie of warmtetransitie, en je wilt je hierin ontwikkelen;
 • bent zelfstandig en ondernemend;
 • bent communicatief sterk, je kunt goed luisteren en stelt de juiste vragen;
 • hebt goede adviesvaardigheden, overtuigingskracht en bent resultaatgericht;
 • denkt mee met de opdrachtgever om tot creatieve oplossingen te komen voor complexe opgaven.


Wat bieden we jou

 • Een baan voor 40 uur per week (32 of 36 uur per week is bespreekbaar)
 • Een marktconform salaris (we bespreken elkaars verwachtingen vroeg in het sollicitatieproces)
 • Een goede pensioenregeling
 • Een laptop, telefoon en duurzame mobiliteitsregeling
 • Een intensieve OMboarding tijdens je hele eerste jaar, waardoor je je sneller thuisvoelt in je werk en in onze organisatie
 • Persoonlijke ontwikkeling door opleidingen, trainingen, kennisdeling en inspiratiesessies
 • Flexibiliteit in werkplek en werktijden voor een goede balans van werk en privé
 • Een inspirerend kantoor: een voormalige zeepfabriek waar je in- en uit kunt vliegen voor een werkplek, meetings, kennis- en inspiratiesessies en gezelligheid
 • 30 vakantiedagen (extra bijkopen kan)
 • Legendarische wintersport, zomer- en kerstevents

Goed om te weten: Over Morgen is als zelfstandig bedrijf onderdeel van Arcadis. De arbeidsvoorwaarden zijn dan ook conform de CAO van Arcadis. Daarnaast werken we voor opdrachten regelmatig samen met Arcadis-collega’s.


Wanneer zijn jij en wij een echte match?

Als je blij wordt van onze open, platte en ondernemende bedrijfscultuur, waar je werkt met opdrachtgevers, maar ook áán onze eigen organisatie. 

 

Jij bepaalt de koers

Bij Over Morgen sturen we samen de organisatie (pdf). Er is geen manager die de lijnen uitstippelt. Met elkaar maken we snel beslissingen, zodat we over kunnen gaan tot actie. Dat betekent ook dat je – naast je werk als adviseur data en GIS – bijdraagt aan de organisatie. Je neemt rollen op je zoals die van hr-held, salessjef of kenniskoning. Zo groei je als professional en als persoon.​

Jij ziet kansen

Bij Over Morgen zijn we ondernemend. Dat vraagt om eigen verantwoordelijkheid nemen, initiatief tonen en kansen zien. We kijken elke dag opnieuw. Hoe het nog beter kan. Klanten kennen ons dan ook als pioniers. Samen met hen starten we nieuwe concepten en (data)producten die de vraagstukken van morgen oplossen. We zetten nieuwe verdienmodellen op. Soms gaan we nog een stap verder, en bouwen we zelf mee aan de transities. Kijk maar eens naar onze spin-offs PARKnCHARGE, MorgenZon en Amaze. Zo inspireren we elkaar om alles op alles te zetten, voor een toekomstbestendige leefomgeving.​


Sollicitatieproces

👋  Na je sollicitatie hoor je binnen 5 werkdagen van ons
📞  Belletje: we leren je graag beter kennen en vertellen je meer over Over Morgen en de functie
💬  Interviews (2 rondes) met je toekomstige collega's en hr
✅  Referentiecheck
📜  Arbeidsvoorwaardengesprek: samen nemen we het contract met je door
🍾  Getekend? Welkom bij Over Morgen!


Solliciteer!

Wil je werken aan een toekomstbestendige leefomgeving als adviseur data en GIS? Solliciteer dan nu. Er is geen deadline, dus reageer zo snel mogelijk. En de startdatum? Die stemmen we graag met je af.


Vragen?

Bel of app dan gerust met Michiel Prak via 06 15 35 73 98.Unfortunately, this opportunity does not provide a visa sponsorship or a work permit for non-EU citizens. All applicants outside the Netherlands and applicants who do not speak Dutch on a business level will not be taken into consideration.

Nieuwsgierig naar meer?

Bekijk onze missie, ons kantoor en je toekomstige collega's. Of alle andere vacatures.