Skip to content

Vacature adviseur circulariteit

Nederland, Utrecht, AmersfoortCirculariteit

Functieomschrijving

Versnel de transitie naar een circulaire wereld met jouw kennis, leiderschap en veranderkracht. Als adviseur circulariteit jaag je de circulaire transitie aan en zorg je samen met onze opdrachtgevers voor circulaire bouwprojecten en gebiedsontwikkelingen. Met jouw oog voor businessdevelopment laat je ons team groeien en vergroot je onze impact. Maak onze leefomgeving toekomstbestendig en solliciteer direct.


Vereisten

Jij bij Over Morgen

Bij Over Morgen werk je samen met bijna 100 ambitieuze en gedreven collega's aan een toekomstbestendige leefomgeving. We adviseren de publieke en private sector over actuele thema's zoals de energietransitie, gebiedsontwikkeling en duurzame mobiliteit. Maar ook over circulariteit, klimaatadaptatie en de voedseltransitie. In onze adviezen verbinden we mensen en thema's en dat is precies onze kracht.

Circulariteit bij Over Morgen

Er komen steeds meer circulaire initiatieven en het thema staat steeds vaker op de agenda bij overheden en bedrijven. Maar de daadwerkelijke verandering naar een circulair systeem vindt nog te weinig plaats en gaat niet hard genoeg.


Daarom jaag je bij Over Morgen - samen met collega's - de circulaire beweging aan. Dat doe je met jouw kennis over het anders ontwerpen en hergebruiken van grondstoffen en het sluiten van kringlopen. 

Maar ook vooral door jouw kracht om mensen anders te laten denken, hen mee te nemen in een andere mindset en manier van werken. 

En vervolgens door plannen te maken en die om te zetten tot concrete projecten. Dat vraagt om creativiteit, verbinden en het omarmen van het onbekende. 


Dit ga je doen als adviseur circulariteit

Samen met je collega's bij Over Morgen werk je aan circulaire initiatieven, bouwprojecten en gebiedsontwikkelingen als adviseur, kwartiermaker of projectleider. Dat doe je vooral voor overheden (Rijk, provincies, regio’s en gemeenten), projectontwikkelaars en woningcorporaties.

Je helpt ze met:

 • Inhoudelijke circulaire vraagstukken gericht op circulaire ontwerpprincipes en -materialen
 • Circulaire meetmethodieken en businesscases
 • Procesmatige vraagstukken gericht op het verweven van circulariteit in het proces van gebieds- en vastgoedontwikkeling
 • Versnellen door jouw energie en verbindende kwaliteiten

Ook speel je een belangrijke rol in businessdevelopment van het thema circulariteit binnen Over Morgen. Want we zijn ambitieus en willen groeien. Met het team circulariteit werk je op strategisch en uitvoerend niveau mee aan het uitbouwen en laten groeien van het thema en onze positie in de markt. Daarbij maak je gebruik van je eigen netwerk en dat van Over Morgen. 


Voorbeelden van projecten:

 • Het ontwikkelen van visies, concepten en ontwerpmaatregelen die bijdragen aan een circulair gebouw of gebied met projectontwikkelaars, initiatiefnemers en gemeenten
 • Het organiseren en begeleiden van proeftuinen en communities of practices om in de praktijk te leren over circulair bouwen met bijvoorbeeld woningcorporaties
 • Het ontwikkelen of inzichtelijk maken van beleid en instrumentarium voor overheden om circulair bouwen te stimuleren in de vorm van een handreiking, onderzoek of advies
 • Het projectleiderschap van gebiedsontwikkelingen namens gemeenten waarin we circulariteit in het proces brengen
 • Werken als versnellers en kwartiermakers om circulair bouwen verder op de kaart te zetten, kennis te delen, partijen te verbinden en projecten te starten
 • Naast bovengenoemde focuspunten maken we ook steeds meer de koppeling met andere thema’s, zoals circulariteit in relatie tot de energietransitie (denk aan de realisatie van circulaire zon projecten) of als onderdeel van integrale gebiedsontwikkeling.

Bekijk een aantal van onze projecten rondom circulariteit

Jij:

 • Hebt een afgeronde HBO of WO-opleiding
 • Bent ervaren; minimaal 5 jaar werkervaring als adviseur, projectleider of kwartiermaker
 • Bent nieuwsgierig en intrinsiek gemotiveerd om de transitie naar een circulaire leefomgeving waar te maken
 • 
Hebt ervaring met en expertise in circulair bouwen en ontwikkelen en weet dit over te brengen
 • Hebt een netwerk binnen het werkveld van circulaire economie bij overheden, woningbouwcorporaties en/of de bouwsector
 • Kunt schakelen van strategisch naar detailniveau en andersom
 • Kunt hoofdzaak en bijzaak duidelijk onderscheiden en zo circulariteit ‘eenvoudig’ uitleggen
 • Durft buiten de gebaande paden te denken en te doen 
 • Bent goed in communiceren en adviseren
 • Voelt je als een vis in het water bij businessdevelopment, sales en acquisitie

Goed om te weten: bovenstaande kenmerken zijn niet in circulair beton gegoten. We zijn vooral benieuwd naar jou en of je iemand bent met aan de ene kant inhoudelijke kennis en adviesvaardigheden in de bouw en fysieke leefomgeving en aan de andere kant goed bent in business development, sales en acquisitie. 


Wat bieden we jou


 • Een baan voor 32 uur per week
 • Een marktconform salaris (we bespreken elkaars verwachtingen vroeg in het sollicitatieproces)
 • Een goede pensioenregeling
 • Uiteraard een laptop en telefoon
 • Een duurzame mobiliteitsregeling en thuiswerkvergoeding
 • Een intensieve OMboarding tijdens je hele eerste jaar, waardoor je je sneller thuisvoelt in je werk en in onze organisatie
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden door opleidingen, trainingen, kennisdeling en inspiratiesessies
 • Flexibiliteit in werkplek en werktijden voor een goede balans van werk en privé
 • Een inspirerend kantoor: een voormalige zeepfabriek waar je in- en uit kunt vliegen voor een werkplek, meetings, kennis- en inspiratiesessies en gezelligheid
 • 30 vakantiedagen (extra bijkopen kan)
 • Legendarische wintersport, zomer- en kerstevents

Goed om te weten: Over Morgen is als zelfstandig bedrijf onderdeel van Arcadis. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO van Arcadis. We werken in opdrachten geregeld samen met Arcadiscollega’s.


Wanneer zijn jij en wij een echte match?

Als je blij wordt van een open, platte en ondernemende bedrijfscultuur, waar je werkt met opdrachtgevers, maar ook aan onze eigen organisatie. 

 

Jij bepaalt de koers

Bij Over Morgen sturen we samen de organisatie (pdf). Er is geen manager die de lijnen uitstippelt. Met elkaar nemen we snel beslissingen, zodat we over kunnen gaan tot actie. Dat betekent ook dat je – naast je werk als adviseur circulariteit – bijdraagt aan de organisatie. Je kunt rollen op je nemen zoals die van HR-held, salessjef of kenniskoning. Zo groei je als professional en als persoon.​

Jij ziet kansen

Bij Over Morgen zijn we ondernemend. Dat vraagt om eigen verantwoordelijkheid nemen, initiatief tonen en kansen zien. We kijken elke dag opnieuw hoe het nog beter kan. Klanten kennen ons als pioniers. Samen met hen ontwikkelen we nieuwe concepten en (data)producten die de vraagstukken van morgen oplossen. We zetten nieuwe verdienmodellen op. Soms gaan we nog een stap verder en bouwen we zelf mee aan transities. Zo inspireren we elkaar om alles op alles te zetten voor een toekomstbestendige leefomgeving.​

Sollicitatieproces

👋  Na jouw sollicitatie hoor je binnen 5 werkdagen van ons
📞  Belletje: we leren je graag beter kennen en vertellen je meer over Over Morgen en de functie
💬  Interviews (2 rondes) met je toekomstige collega's en HR
✅  Referentiecheck
📜  Arbeidsvoorwaardengesprek: samen nemen we het contract met je door
🍾  Getekend? Welkom bij Over Morgen!


Solliciteer!

Wil je werken aan een toekomstbestendige leefomgeving als adviseur circulariteit? Solliciteer dan nu. Er is geen deadline, dus reageer zo snel mogelijk. En de startdatum? Die stemmen we graag met je af.


Vragen?

Bel of app dan gerust met Malu Hilverink via 06 10 16 76 05.Unfortunately, this opportunity does not provide a visa sponsorship or a work permit for non-EU citizens. All applicants outside the Netherlands and applicants who do not speak Dutch on a business level will not be taken into consideration.

Nieuwsgierig naar meer?

Bekijk onze missie, ons kantoor en je toekomstige collega's. Of alle andere vacatures.