Stage/Afstudeerstage Omgevingsvisie, Gebiedsontwikkeling en Duurzame Mobiliteit

Functieomschrijving

Ben jij masterstudent, word je enthousiast van werken aan een duurzamere leefomgeving en ben je benieuwd of het adviesvak bij jou past? 

Kom dan op stage bij Over Morgen!Functievereisten

Voor de periode september/oktober hebben wij voor masterstudenten weer interessante stageplekken.


Over Morgen

Over Morgen is een vernieuwend en oplossingsgericht adviesbureau met een missie. We zijn 20 jaar geleden opgericht. Met ongeveer 95 ambitieuze en gedreven collega’s werken wij aan een toekomstbestendige leefomgeving. Wij werken voor de gevestigde orde en voor nieuwkomers in de publieke- en private sector in Nederland. Dat doen we verbindend, doortastend en met lef.


We werken gebiedsgericht en integraal aan actuele thema’s in de leefomgeving, zoals energie- en warmtetransitie, gebiedsontwikkeling, duurzame mobiliteit, klimaatadaptatie en circulariteit. Daarvoor benutten wij onze expertise op proces- en projectmanagement, participatie, gebiedseconomie, Omgevingswet en data/GIS. Over Morgen is als zelfstandig bedrijf onderdeel van Arcadis Nederland. 

Jouw droomstage

Hieronder vind je een overzicht van de thema's waarop we een stageplek in gedachten hebben. Zit je gedroomde onderwerp er niet bij, maar denk je wel met een ander interessant onderwerp bij te kunnen dragen aan een duurzame leefomgeving? Geen probleem! Aan de hand van jouw vraag kijken we graag samen naar de mogelijkheden.


Stage Gebiedseconomie

Wil jij onderzoeken hoe we in gebiedsontwikkeling onze duurzaamheidsambities financieel mogelijk maken en zo bijdragen aan een toekomstbestendige leefomgeving? We hebben een aantal onderzoeksthema’s waar je aan kunt bijdragen:

  • Grondstrategie en de instrumenten uit het grondbeleid inzetten voor een duurzame inrichting van onze buitengebieden, rekening houdend met alle ambities en ruimteclaims die er zijn;
  • Wat betekenen duurzaamheidsambities als circulariteit, klimaatadaptatie of energietransitie voor de financiële haalbaarheid van gebieds- en vastgoedontwikkeling;
  • De invloed van duurzame mobiliteit op de businesscase van gebiedsontwikkeling.Stage Omgevingswet

Wil jij onderzoeken hoe we vanuit het gedachtegoed van de Omgevingswet bij gaan dragen aan een toekomstbestendige leefomgeving? We hebben een aantal concrete onderzoeksthema’s waar je je in kunt verdiepen:

  • Omgevingswet als middel voor het versterken van de relatie tussen de overheid en samenleving;
  • De doorwerking van transities zoals de energietransitie, warmtetransitie, klimaatadaptatie, woningbouw etc. op de omgevingsvisievisie, omgevingsprogramma en omgevingsplan tot uiteindelijk zichtbaar resultaat op de straat;
  • Impactvolle en effectieve instrumentwerking van de omgevingsvisie.Stage Duurzame mobiliteit

Deelmobiliteit, je ziet het steeds vaker in het straatbeeld. Van de vertrouwde rode deelauto's tot bakfietsen en scooters in allerlei kleuren. Het biedt kansen om onze mobiliteit duurzamer en ruimte-efficiënter te organiseren. Bij Over Morgen helpen we graag mee om deze kansen te verzilveren. Dit doen we met innovatieve data-inzichten, kennis van de markt en de doelgroepen. We helpen overheden om deelmobiliteit op de juiste manier in te zetten. 

Tijdens jouw stage help je ons om inzicht te krijgen in hoe wij ons straks snel, slim en schoon voortbewegen. 


Locatie

Onze thuisbasis is een voormalige zeepfabriek in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Deze plek is goed bereikbaar met het OV. 

Wat bieden we jou?

Tijdens jouw stage krijg je de kans om in de praktijk te ervaren hoe het is om te werken bij een adviesbureau. Je werkt samen met onze adviseurs en vormt een hecht team met andere stagiairs. 


Wij hebben een open, informele bedrijfscultuur waarin veel ruimte is voor eigen initiatief en waarin we graag met elkaar meedenken. Je voelt je snel onderdeel van de organisatie. Wij werken zelforganiserend en alle medewerkers hebben een ondernemende instelling. We zijn sterk gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling. 


Hoe solliciteer je?
Je solliciteert via de onderstaande link. Stuur je cv en geef in een motivatie van maximaal 500 woorden aan welke thema’s je interesse hebben, wat je wilt onderzoeken en/of bereiken en licht toe waarom je bij Over Morgen jouw stage zou willen vervullen. 


Heb je vragen over de inhoud van deze functie of de sollicitatieprocedure? Mail naar info@overmorgen.nl. Heb je specifieke vragen? Bel of app dan met Joep Matser, tel 06 8269 2210 . 


Unfortunately, this opportunity does not provide a visa sponsorship or a work permit for non-EU citizens. All applicants outside the Netherlands and applicants who do not speak Dutch on a business level will not be taken into consideration.