Skip to content

(Afstudeer)stage Smart Cities - data-gedreven werken

Amersfoort, Utrecht, NederlandStages/Afstudeerstages

Functieomschrijving

Ben jij masterstudent, word je enthousiast van werken aan een duurzamere leefomgeving en ben je benieuwd of het adviesvak bij jou past? Kom dan je stage of afstudeeronderzoek doen bij Over Morgen. Wij zoeken een  stagiair die voor het thema smart cities een ontwerp maakt voor een data-gedreven en integrale werkwijze voor gemeenten.

Vereisten

Jij bij Over Morgen

Bij Over Morgen werk je samen met bijna 100 ambitieuze en gedreven collega's aan een toekomstbestendige leefomgeving. We adviseren de publieke en private sector over actuele thema's zoals de energietransitie, gebiedsontwikkeling en duurzame mobiliteit. Maar ook over circulariteit, klimaatadaptatie en de voedseltransitie. In onze adviezen verbinden we mensen en thema's, met oog voor de leefomgeving. 


Stage smart cities: integraal werken met data (WO)

Bij Over Morgen werken we data-gedreven door informatie vanuit verschillende bronnen en thema’s in te zetten voor een integraal advies. Met verschillende ruimtelijke informatie en kaartlagen brengen we informatie vanuit verschillende thema’s (geografisch, demografisch, meetresultaten, energie- of mobiliteit infrastructuur, etc.) integraal bij elkaar om onze opdrachtgevers te helpen strategisch (beleids)keuzes te maken. 

Met deze data-gedreven aanpak op zak, denken wij dat het verbinden van thema’s bij gemeenten nog beter kan.Wat ga je doen?

Op welke wijze worden bestuurlijke beslissingen genomen als het vraagstuk om meerdere thema’s gaat? Hoe kunnen bestuurders en ambtenaren de grote hoeveelheid aan data en informatie integraal samenbrengen om een visie, beleid of strategie te vormen? Hoe zou een ondersteunend beslissingsmodel eruitzien dat wordt gebaseerd op integrale data? Of in hoeverre kunnen data(producten) of integrale smart city programma's bijdragen aan besluitvorming en uitvoering?

Dat zijn vragen waar jij mee aan de slag kunt!


Je gaat zelf op pad om dat uit te zoeken en we helpen jou om gesprekken te organiseren bij gemeenten om jouw onderzoek te doen. We verbinden jou met collega’s en gemeenten die ervaring hebben op verschillende thema’s (energietransitie, duurzame mobiliteit of gebiedsontwikkeling), zodat jij in beeld kan brengen hoe gemeenten nu zijn georganiseerd op het gebied van Smart Cities en doet een voorstel voor een integrale en data-gedreven aanpak voor Smart Cities die bijdraagt aan een duurzame leefomgeving.

Wanneer?

Vanaf april hebben wij voor 1 masterstudent een interesseante afstudeer- of stageplek. We staan open voor zowel studenten die een scriptie schrijven als studenten die mee willen lopen op onze opdrachten. We denken dat een studierichting in bestuurskunde, bedrijfskunde of organisatiewetenschappen goed zou passen, maar ook combinaties of andere richtingen zijn welkom.

In Amersfoort

Onze thuisbasis is een voormalige zeepfabriek in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Deze plek is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Is dit niet jouw droomopdracht?

Maar denk je wel met een ander interessant onderwerp bij te kunnen dragen aan een duurzame leefomgeving? Geen probleem! Bekijk ook de andere stage mogelijkheden op onze website en neem dan contact op. We denken graag met je mee.


Wat bieden we jou?

  • Je levert een mooie bijdrage aan een duurzame leefomgeving
  • Een open en informele werksfeer
  • Veel ruimte voor eigen initiatief en we denken graag met je mee
  • Een inspirerend kantoor voor een flexibele werkplek, meetings en gezelligheid
  • Een stagevergoeding van 450 euro per maand

 

Wanneer zijn jij en wij een echte match?

Als je blij wordt van een open, platte en ondernemende bedrijfscultuur. Met elkaar sturen we de organisatie, er is geen manager, maar je krijgt uiteraard wel een betrokken stagebegeleider. Solliciteer!

Je solliciteert via de onderstaande link. Stuur je cv en geef in een motivatie van maximaal 500 woorden aan welke thema’s je interesse hebben, wat je wilt onderzoeken of bereiken en licht toe waarom je bij Over Morgen jouw stage wil doen.


Vragen?

Bel of app dan gerust met Sietse Gronheid, telefoonnnummer 06 5172 4411.Unfortunately, this opportunity does not provide a visa sponsorship or a work permit for non-EU citizens. All applicants outside the Netherlands and applicants who do not speak Dutch on a business level will not be taken into consideration.

Nieuwsgierig naar meer?

Bekijk onze missie, ons kantoor en je toekomstige collega's. Of alle andere vacatures.